dimecres, 27 de juny del 2012

Bebès


Avui recomanem la visualització d'un documental: bebès http://youtu.be/WCHlgbr0XUU, on podem veure con infants nascuts en entorns i societats molt diferents troben al seu voltant allò que els hi cal per desenvolupar-se, satisfer la seva curiositat, satisfer la seva necessitat de manipulació i d'experimentació, créixer, aprendre a relacionar-se... Veurem com es va desenvolupant la seva motricitat, com utilitzen la imitació per aprendre l'activitat que fa l'adult, com aprenen a socialitzar-se i aconsegueixen assolir nous reptes físics, motrius, socials i de relació.

Els infants són:
  • Ponijao que viu a Namíbia
  • Bayar de Mongòlia
  • Mari del Japó, i
  • Hattie de Califòrnia
Veurem, també, com els seus pares en tenen cura, proporcionant-los balanceig, moviment, materials, límits i diversitat d'experiències, cadascú atenent les seves possibilitats.

Al llarg del documental ens adonem de com l'evolució de l'ésser humà té patrons establerts i punts en comú, i que aquests trets comuns els comparteixen amb independència de la seva genètica, del lloc d'origen, de l'entorn, dels costums socials que els envolten... 

De ben segur és un bon material per a reflexionar sobre la nostra tasca a la llar d'infants i adonar-nos de quines són les coses realment importants d'entre totes les que fem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva aportació.
En breu serà publicada